Un mic sistem electric eolian va funcționa pentru afacerea ta dacă:
 • E destul vânt acolo unde este amplasat sediul afacerii tale
 • Turnurile înalte sunt permise în zonă
 • Există suficient spațiu pentru amplasare
 • Poți determina câtă energie electrică ai nevoie sau dorești să produci
 • Te poți interconecta cu furnizorul de servicii de utilități (dacă există conectare la rețea)
 • Funcționează pentru tine din punct de vedere economic
De ce ar trebui să alegi vântul?

Sistemele de energie eoliană pot fi unul dintre cele mai rentabile sisteme de energie regenerabilă. În funcție de resursa eoliană, un sistem mic de energie eoliană îți poate reduce factura de energie electrică ușor sau cu până la 100%, te poate ajuta să eviți costurile ridicate ale extinderii liniilor electrice de utilitate în locații îndepărtate și, uneori, poate furniza curent continuu sau în afara rețelei. În plus, energia eoliană este o energie curată, indigenă, regenerabilă.

Cum funcționează turbinele eoliene?

Turbinele Eoliene transformă energia cinetică a vântului în energie mecanică, iar aceasta la randul ei este transformată în electricitate. Turbinele eoliene transformă energia eoliană în energie electrică folosind forța aerodinamică de la palele rotorului, aceasta funcționând ca o aripă de avion sau o pală de rotor a unui elicopter. Când vântul curge peste lamă, presiunea aerului de pe o parte a lamei scade. Diferența de presiune a aerului pe cele două părți ale lamei creează atât portantă, cât și rezistență.

Forța de ridicare este mai puternică decât rezistența, ceea ce face ca rotorul să se pună în mișcare. Rotorul se conectează la generator, fie direct (dacă este o turbină cu antrenare directă), fie printr-un arbore și o serie de angrenaje (o cutie de viteze) care accelerează rotația și permit un generator de dimensiuni fizice mai mici. Această translație a forței aerodinamice în rotația unui generator creează electricitate.

Este energia eoliană practică pentru tine?

Un mic sistem de energie eoliană îți poate oferi o sursă practică și economică de energie electrică dacă:

 • Poziționarea afacerii are o resursă bună de vânt
 • Afacerea se află pe cel puțin 1 acru de teren
 • Codurile sau convențiile locale de zonare permit turbinele eoliene
 • Poți determina câtă energie electrică ai nevoie sau dorești să produci
 • Funcționează pentru afacerea ta din punct de vedere economic
 • Ești confortabil cu investițiile pe termen lung
 • Facturile medii de energie electrică sunt mari sau nu ai acces la rețeaua de utilități
Probleme de zonare și autorizare

Zonarea se referă la reglementările locale generale care permit și restricționează diferite tipuri de proiecte, în timp ce autorizarea se referă la obținerea de autorizații pentru un anumit proiect în sfera de aplicare a acestor reguli de zonare.

Procesele de zonare și autorizare pentru instalațiile de energie eoliană urmăresc să abordeze siguranța, estetica și interesele și preocupările comunității. Unele dintre aceste preocupări ar putea include nivelul de sunet, impactul vizual, impactul asupra vieții sălbatice, interferența TV/radio, vărsarea gheții sau echipamentul spart.

Se poate conecta sistemul la rețeaua de utilități?

Sistemele mici de energie eoliană pot fi conectate la sistemul de distribuție a energiei electrice. O turbină eoliană conectată la rețea poate reduce consumul de energie electrică furnizată de utilități pentru iluminat, electrocasnice și căldură electrică.

Dacă turbina nu poate furniza cantitatea de energie de care ai nevoie, utilitatea face diferența. Atunci când sistemul eolian produce mai multă energie electrică decât necesită afacerea, surplusul este trimis sau vândut către regie. Aceste aranjamente cu compania de utilități se numesc de obicei contorizare netă sau facturare netă și se referă la valoarea energiei electrice vândute sau a producției nete în exces, perioada de timp pentru evaluarea energiei electrice.