Panourile solare au adesea o reputație proastă pentru că strică aspectul caselor și afacerilor. Totuși, acest lucru poate fi pe cale să se schimbe.

Celulele solare transparente (TSC) au atras o atenție considerabilă, deoarece pot depăși limitările celulelor solare tradiționale netransparente, care pot transforma diverse componente, cum ar fi ferestrele arhitecturale, magaziile agricole, panourile de sticlă ale dispozitivelor inteligente și chiar pielea umană în energie. dispozitive de recoltare.

Pentru a realiza celula solară, echipa a controlat barierele de contact dintre oxidul de indiu și staniu (ITO), unul dintre cei mai folosiți oxizi conductori transparenți și o disulfură de tungsten monostrat.

Ei au acoperit diferite metale subțiri pe ITO și au introdus un strat subțire de oxid de tungsten între ITO acoperit și disulfura de wolfram.

„Modul în care am format celula solară a dus la o eficiență de conversie a puterii de peste 1000 de ori mai mare decât a unui dispozitiv care folosește un electrod ITO normal”, a subliniat Toshiaki Kato, autor corespondent al lucrării și profesor asociat la Școala Absolventă de Inginerie a Universității Tohoku.

Un grup de cercetare a fabricat o celulă solară foarte transparentă cu o foaie atomică 2D. Aceste celule solare aproape invizibile au obținut o transparență vizibilă medie de 79%, ceea ce înseamnă că, teoretic, pot fi amplasate peste tot – clădirea ferestrelor, panoul frontal al mașinilor și chiar pielea umană.

Oamenii de știință au căutat de mult timp să dezvolte celule solare transparente, dar materialele potrivite nu au existat până acum.

Eforturile grupului nu s-au oprit aici. Ei au explorat, de asemenea, modul în care celula lor solară poate fi extinsă pentru a fi utilizată într-un panou solar real.

Detaliile cercetării lor au fost publicate în revista Scientific Reports.

Leave A Comment